Esküvői helyszín kiválasztása

Környék

Milyen messze van tőletek,
illetve a vendégektől

Létszám

Anyagilag és kapacitást tekintve is megfontolandó

Időzítés

Szabad időpontok, időjárás, táj
figyelembevéltelével

A kezdetek

480x320 A csodálatos eljegyzésünk után néhány héttel, a mámorból lassan ébredezve elkezdtem játszani a gondolattal, hogy tényleg menyasszony vagyok, és esküvőnk lesz! :)

Nem sokkal ezután a második gondolatom azt volt, hogy hol tudnám elképzelni az esküvőnket, milyen helyszín lenne a legmegfelelőbb számunkra.

Az esküvőtervezés első, legfontosabb pontja a tökéletes helyszín kiválasztása. Ahhoz, hogy viszonylag gyorsan megtaláljuk az álom-helyszínt tudatos keresés szükséges.

Javaslom, hogy gondoljátok át a következőket:

1. Mekkora esküvőt terveztek? (Általában az esküvők nagyságát tekintve a következő kategóriák vannak: kisebb esküvő 60 fő alatt, közepes 60-120 fő között, nagy 120 fő felett) Ez az első, és egyik legfontosabb paraméter, hiszen sok helyszín kieshet, ha nincs kapacitása nagyobb létszámot kezelni.

2. Az ország mely területén, melyik városban szeretnétek házasodni. Itt befolyásoló tényező, hogy a vendégek honnan jönnek, illetve a Ti lakóhelyetek is. Ha ki kell szaladni a helyszínre, intézni az ügyeket, nem árt, ha ez könnyedén kivitelezhető, és nem 3-4 óra az út.

A szolgáltatók szempontjából is érdemes átgondolni a távolságot, hiszen km-díjat és akár szállást is fizetni kell nekik, ha messze van az esküvő helyszíne. A szállás mennyisége és árai is szempont lehet. (Lásd következő pont)

3. Ha megvan a város, akkor át kellene gondolni, hogy a vendégek közül körülbelül hány főnek lesz szüksége szállásra? Érdemes információt gyűjteni a környező apartmanokról, hotelekről, hogy mekkora férőhely kapacitással rendelkezik.

4. Mikor szeretnétek az esküvőt? Az évszak nagymértékben befolyásolja, hogy melyik helyszín mikor a legszebb, legpraktikusabb.

Például ősszel csodás lehet egy borvidék, ahogy a lemenő nap megcsillan a szőlőtőkéken, vagy télen egy romantikus kúria a kandalló melegével.

A várható időjárást is vegyétek figyelembe: ha havat szeretnél, akkor hóbiztos helyet és időpontot célozz meg, mert a sárban tapicskolás a hangulat próbája lehet. A nyári időpontokban pedig a nagy hőséget kell számításba venni!

5. Milyen stílusú esküvőt szeretnénk? Természetközelit, ami elegáns is egyben? Rusztikus? Vintage? Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy mely stílus áll közel hozzátok, milyen dekorációkat, kiegészítőket, színeket tudtok elképzelni a Nagy Napon. (Valljuk be, ebben a kérdésben a menyasszony fog jobban elmerülni és döntést hozni... )

Itt a segítség

Az eskuvoihelyszinkereso.hu keresője nagy segítséget tud nyújtani a fenti kérdések megválaszolásában.

Jelenleg 722 esküvői helyszínt találtok, ezzel az oldalunk a legnagyobb magyar esküvői helyszín adatbázis. A szűrési feltételek segítségével hatékonyabb lesz a keresés és rövidebb időráfordítással meg fogjátok találni a Számotokra legtökéletesebb helyszínt az esküvőtökhöz. :)

Jó keresgélést és sok boldogságot kívánok!

240x160

További infó a keresőportálról

info@eskuvoihelyszinkereso.hu

Rólunk Médiaajánlat Partner kapu
Oldaltérkép

2018 © www.eskuvoihelyszinkereso.hu. Minden jog fenntartva!