Sacelláry Kastély


1221 Budapest, Anna u. 1-3
+36 30 489 7933
http://www.sacellary.hu/Sacelláry Kastély

A Sacelláry kastély egy gyönyörű, szecessziós mesebeli kastély, mely pillanatok alatt elvarázsol, mintha a kislányok hercegnős álmait elevenítené fel. A szecessziós stílusú kastélyt Sacelláry Irén számára építették, aki pezsgő gyáros Törley József felesége volt. Az impozáns, megjelenésű kastély Budafok egyik eldugott, romantikus zugában található. *****
A kastély belsejét szecessziós stílus és Róth Miksa színezett ólomüveg ablakai díszítik, melyek az építés óta eltelt száz évben is épségben megmaradtak. A kastélyt 2 hektáros gondozott park veszi körbe. A gesztenyés, ősfás park igazán romantikus hely a boldogító igen kimondására.
***** A bejárattól folyosó vezet a nagyterembe, ahol a Sacelláry család faragott címere látható, innen lehet eljutni a földszinti termekhez, illetve az emeletre. A kastély belsejét szecessziós faburkolat, faragott korlátok, gipszstukkók és Róth Miksa színezett, sav maratott ólomüveg ablakai díszítik.
***** A kastély körüli kéthektáros angolparkot Sacelláry Irén gesztenyefákkal és egyéb díszfákkal ültette be, melyek közt ösvényeken lehet sétákat tenni. A parkot hatalmas kőkerítés veszi körül.
Nincs még ruhád?


HoF - Homeoffashion.shop
240x160

További infó

info@eskuvoihelyszinkereso.hu

Rólunk Médiaajánlat Partner kapu
Oldaltérkép

2018 © www.eskuvoihelyszinkereso.hu. Minden jog fenntartva!